|
AMORION
Nowe Oblicze MMORPG!
|
|
Nabijanie |
| Autor |
Wiadomość |
Nikkil Coca
bzdur, ciąg dalszy

|
Wysłany: 2010-03-09, 17:30 Nabijanie
|
|
|
| taki oto banalnie prosta propozycja, jaka może skutecznie spowolnić nabijanie poziomów i ogólne znudzenie klikaniem na arenie i nie jest to pomysł jakoś szczególnie rewolucyjny czy genialny, ale całkiem zgrabny i łatwy do zrozumienia - wprowadzić najprawdziwsze w świecie ograniczenie ataków na jednego potworka do 20 na raz. Nie oczekuje to od was teraz jakichś gromkich braw, zważywszy że pierwsze co za pewne pomyśleliście, to "WTF?!" albo coś równie oryginalnego. Wiadomym było i jest, wszystkim tu obecnym, że głównym sposobem rozwoju postaci w przypadku klas walczących jest znalezienie sobie takiego stwóra co to go rozkurzamy na hita i napastowanie go tyle na ile pozwala mam nasz mieczyk/łuczek/toporek/młoteczek/płyta chodnikowa do póty dopóki nie będziemy mogli w ten sposób nabijać jakiegoś mocniejszego potworka i tak dalej i tak dalej, aż do rozwolnienia mózgu, a to ograniczenie waliło by ten sposób na głowę.. nie jest to pewnie zbyt popularny pomysł, ale przecież dlaczego nie? mamy już zmianę w walkach pvp, więc co nam szkodzi? cały charakter mechaniczny broni i sposobu gry wojaków? szczegół.. :] |
_________________ Kto to wie?
kto to liczył?
ilu ludzi spełzło na niczym,
Ryzyk-Fizyk,
Człowiek-Idiota.
ten świat to jedna wielka głupota :)
 |
|
|
|
 |
Mist

|
Wysłany: 2010-03-09, 21:03
|
|
|
Na jeden hit to sobie mogą pozwolić
buildy szybkie jak elf łucznik, czy wamp miecznik
albo jaszczur miecznik, ale nikt pro tak nie zagra,
bo rzeczywistość walki amoriońskiej zdeterminowana
jest przez Uniki, a te trzeba nabijać na długich turówkach.
Zabawna rzecz, na Amo lepiej dobrze unikać niż siekać
(do pewnego momentu oczywiście).
Jestem na NIE, nie można ograniczać strategii wojownikom. |
_________________ Mist odpowiada każdemu |
|
|
|
 |
Bimbromir
dziadek

Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 04 Lip 2006 Posty: 1251 Skąd: Polska centralna
|
Wysłany: 2010-03-10, 13:59
|
|
|
| Owszem to herezja, szczególnie ten fragment "wiadomym jest", bo mi wiadomym jest coś zupełnie innego jeśli chodzi o strategię prowadzenia postaci na arenie. A alternatywy expowania podałem w tematach z perkami. |
_________________ Ceterum censeo Climat esse delendam
Nie fraguję w grze, ale na forum lubię.
Ta era musi odejść, wiadomo |
|
|
|
 |
Gianna
|
Wysłany: 2010-03-10, 21:17
|
|
|
Może jestem tylko prostą kobietą, ale naprawdę nie rozumiem tej nagonki na nabijaczy poziomów.
Chyba każdy z nas przeszedł w swojej karierze taki etap nabijania. Dopiero potem uświadomiliśmy sobie, że wysoki poziom wcale nie zapewnia dobrych wyników w walce, bo rozwalają nas gracze o kilkanaście poziomów gorsi. Wtedy taki człek zaczyna główkować, jakim cudem do tego dochodzi, uświadamia sobie, że warto trenować, i już następną postacią nie leci na łeb i szyję, byle wyżej.
No chyba, że jestem w błędzie i tak jest. :) Tak czy inaczej-każdy ma swój sposób na zagoszczenie w posągach i niech tak zostanie. |
|
|
|
 |
W. d`Rake
Pan na zamku Xyr

|
Wysłany: 2010-03-10, 22:36
|
|
|
| Czy mamy w Amo inkwizycję? Zawsze lubiłem robić grilla przy stosie. |
|
|
|
 |
Nearghis
Ten zły ;)

Pomógł: 8 razy Wiek: 23 Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 1449 Skąd: Warszawa okolice
|
Wysłany: 2010-03-11, 00:38
|
|
|
| No cóż, teraz poziom będzie miał większe znaczenie. Inna sprawa, że powyżej 200 nie trzeba go już dalej nabijać. |
_________________ Dura lex, sed lex
Gość, jestem Twoim idolem!!* ;)
* Z racji na dziesiątki wiadomości które dostaje zdecydowałem się na pewne sprostowanie. Ten podpis to dowcip, a każdy użytkownik forum widzi tam swój nick dzięki zastosowaniu specjalnego BBcode'u ;) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.26 sekundy. Zapytań do SQL: 24 |
|
|